• Pohjolan Energia

    Ajankohtaista

Sähkön varastointi ja aurinkoenergian hyödyt pientaloissa uudelle tasolle

Pohjolan Energia tuo markkinoille yhteistyössä Nordic Green Energyn kanssa pientaloasukkaille suunnatun verkkoakkupalvelun.

Pientalojen aurinkosähköjärjestelmien markkinajohtaja Pohjolan Energia ja uusiutuvaa sähköä tuottava Nordic Green Energy -sähköyhtiö aloittavat yhteistyön ja tuovat markkinoille verkkoakkupalvelun.

Verkkoakku on uusi pientaloasukkaille suunnattu palvelu, joka lisää olennaisesti kuluttajan aurinkopaneeleista saamaa hyötyä. Yli oman tarpeen tuotettu aurinkosähkö voidaan nyt varastoida kokonaisuudessaan verkkoakkuun ja ylituotanto otetaan käyttöön, kun kuluttajan sähköntarve sitä edellyttää.

Verkkoakku vähentää merkittävästi ostosähkön tarvetta, kun erityisesti valoisana kesäaikana yli oman kulutuksen tuotettua aurinkosähköä voidaan hyödyntää myöhemmin, kuvaa Pohjolan Energia Groupin uusi toimitusjohtaja Sami Leinonen.

Pohjolan Energian verkkoakku ei edellytä asiakkaalta fyysisen akkujärjestelmän hankkimista, vaan verkkoakkupalvelun kautta asiakkaan tuottama ylijäämäsähkö siirtyy jakeluverkkoon asiakkaan myöhemmin hyödynnettäväksi. Myöhemmin tilanteessa jossa itse tuotettu aurinkosähkö ei riitä kattamaan asiakkaan koko senhetkistä sähkön tarvetta, hän saa jakeluverkosta aiempaa ylituotantoa vastaavan määrän sähköä käyttöönsä veloituksetta ja ilman sähkönsiirtomaksua ja sähköveroa. Näistä veroista ja maksuista vastaa verkkoakkupalvelun tarjoaja Pohjolan Energia Oy. Verkkoakkupalvelun käyttöönotto edellyttää Pohjolan Energian asiakkaalta sähkösopimusta Nordic Green Energyn kanssa.

Pohjolan Energia haluaa edesauttaa omakotitaloperheiden aurinkosähköinvestointeja. Verkkoakun avulla asiakkaamme voivat käyttää aurinkovoimalansa tuoton kokonaan hyväkseen, toteaa Leinonen.

Nordic Green Energy tuo verkkoakkukonseptiin energia-alan osaamisensa sekä tarjoaa verkkoakun valinneille asiakkaille 100 % uusiutuvaa sähköä kilpailukykyiseen hintaan. Samalla edistetään uusiutuvan ja päästöttömän aurinkoenergian kehittymistä, kertoo Nordic Green Energyn toimitusjohtaja Erki Milistver.

Lisätietoja:

Sami Leinonen
Toimitusjohtaja
Pohjolan Energia Group Oy
+46 72 539 76 00

 

 

Pohjolan Energia Group on pientuotantoon tarkoitettujen aurinkosähköjärjestelmien markkinajoh-taja Suomessa. Yhtiö toimii valtakunnallisesti 15 myyntikonttorinsa kautta. Pohjolan Energia työl-listää 200 aurinkosähkön ammattilaista ja yhtiön liikevaihto on yli 20 miljoonaa euroa. Pohjolan Energian pääomistaja on suomalainen pääomasijoitusyhtiö MB Rahastot. www.pohjolanenergia.fi

Nordic Green Energy on Pohjoisen johtava uusiutuvaan energiaan keskittyvä sähköyhtiö. Suomessa yhtiöllä on asiakkaana yli 70 000 kotitaloutta, 15 000 yritystä ja 200 julkishallinnollista asiakasta. Nordic Green Energy on valittu vuosina 2016 ja 2017 Suomen suositelluimmaksi sähköyhtiöksi. Nordic Green Energy on osa norjalaista Troms Kraft -konsernia, joka tuottaa kaiken sähkönsä 100 % uusiutuvilla vesi-, tuuli- ja aurinkovoimalla. www.nordicgreen.fi

MB Rahastot on vuonna 1988 perustettu johtava suomalainen pääomasijoittaja. MB hallinnoi yhteensä 0,5 miljardin euron pääomasijoitusrahastoja, joissa sijoittajina ovat pääasiassa johtavat suomalaiset institutionaaliset sijoittajat. Toimintansa aikana MB on sijoittanut menestyksekkäästi 38 keskisuureen yhtiöön Pohjoismaissa. www.mb.fi

 

Osallistu arvontaan

Arvomme nyt 8000 euron aurinko­energia­järjestelmän valmiiksi asennettuna.

Osallistu ja voita!

osallistu

osallistu